Toyota предоставя технология на китайска компания

23.04.2019

Toyota предоставя технология на китайска компания

Toyota Motor съобщи, че ще предостави технологията си за превозни средства с горивни клетки на най-големия китайски производител на автомобили Beijing Automotive Group.

[✕]

При първото подобно сдружение между Toyota и китайския производител, Beijing Automotive Group ще получи технологията за производство на автобуси задвижвани с водород. Производството на автобусите може да се увеличи с наближаването на Зимните олимпийски игри, които ще се проведат в китайската столица през 2022 година.

Технологията с горивни клетки, която превръща водорода и кислорода в електричество, привлича вниманието в Китай наред с електрическите автомобили, тъй като страната се опитва да се пребори със замърсяването на въздуха.

[✕]


Toyota обяви по-рано през април, че е освободила от допълнителни плащания близо 24 000 патента за електрифицирани превозни средства като бензинови електрически хибриди. Така компанията се опитва да се превърне в „доставчик“ на технологии с ниски емисии, в момент, когато секторът приема по-строги разпоредби за отделяните емисии. В същото време японската компания се стреми да разшири бизнеса си на най-големия автомобилен пазар.

<< Обратно към новините