Наближава TRUCK EXPO 2019

12.04.2019

Наближава TRUCK EXPO 2019

TRUCK EXPO 2019 идва с много изненади и атракции за посетителите.

[✕]

Автоиндустрията реагира бързо на световните тенденции и бързо променящата се транспортна среда, като се насочи към многофункционални камиони и машини с различен тонаж. Развитието е толкова динамично, че само за година разнообразието от възможности, които автомобилните производители са готови да покажат, впечатлява. Как изглежда тежката автомобилна индустрията днес, ще видим от 6-ти до 8-ми юни 2019 на летище „Лесново“. Големият акцент са технологиите, функционалната ефективност и новостите в сектора на товарните превози.

Една марка, три модела, пет различни приложения например ще покаже DAF. Холандският производител вади флагмана си за международен транспорт DAF XF 530 FT SSC – седлови влекач с мощност 530 к.с., оборудван със спална (Супер спейс) кабина с две комфортни легла и луксозни кожени седалки на въздух. Пневматичното окачване на кабината допълва комфортното усещане при шофиране. Под нея се разкрива силовата линия, състояща се от: МХ-13 (6-цилиндров дизелов двигател с мощност 390 kW и горивна система Common rail) и автоматизираната 12-степенна предавателна кутия с директна последна предавка ZF TraXon 12TX2620. Друг модел, който DAF ще покаже на изложението - XF 450 FAR SC - е предназначен за превозване на BDF контейнери и дава удобно решение за регионален транспорт.

Различните нива на автономност, разработени от утвърдени производители и системите за намаляване на разхода на гориво, са на качествено ново ниво. SCANIA ще покаже два камиона за дълги разстояния, задвижвани с компресиран природен газ - SCANIA chassis R 410 A4x2NA и G 410 A4x2NA. Ще видим вълната на новата мобилност и при автобусите, с електрическия градски автобус Yutong Е12, който вече се движи по улиците на София и курортния комплекс „Албена“ и изминава над 300 км с едно зареждане на батерията.

TRUCK EXPO 2019 се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България. От 6-ти до 8-ми юни на летище „Лесново“ ще видим последните модели, технологии и оборудване на DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, YUTONG, MAHINDRA и др. В изложението ще участват и водещи марки лекотоварни автомобили, производителите на ремаркета и полуремаркета, хидравлични системи за товарни автомобили, фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании.

<< Обратно към новините