Volkswagen и Ford преговарят за сътрудничество в САЩ

05.12.2018

Volkswagen и Ford преговарят за сътрудничество в САЩ

Volkswagen AG работи по създаването на обединение с американската компания Ford и може да използва заводите му в САЩ, за да произвежда свои автомобили.

[✕]

Това съобщи късно вечерта на 4 декември шефът на Volkswagen AG Херберт Дис след среща в Белия дом. Германският концерн също така обмисля да построи втори завод в САЩ. Дис допълни, че „сме в доста напреднали преговори с Ford наистина да създадем глобален алианс, което също така ще засили американската автомобилостроителна промишленост“.

Главният изпълнителен директор на Ford Джим Хакет потвърди преговорите с Volkswagen, а председателят на съвета на директорите Бил Форд допълни, че преговорите вървят добре. И двамата обаче заявиха, че засега не са готови да обявят нещо конкретно. Хакет не уточни дали Ford има свободен капацитет на заводите си, който може да бъде използван от Volkswagen, като изрази задоволство от начина, по който компанията оползотворява заводите си.

На срещата в Белия дом ръководителите на Volkswagen, Daimler и BWM обсъдиха с президента Доналд Тръмп търговски въпроси.

<< Обратно към новините