BHTC България със сертификат за приоритетен инвестиционен проект

05.12.2018

BHTC България със сертификат за приоритетен инвестиционен проект

Водещият в света производител на климатични системи за автомобилния бранш инвестира нови 32 млн. лева в разширение на производствения си капацитет в Индустриална зона „София-Божурище“.

[✕]

Един от най-големите световни производители на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект за „Изграждане на ново производствено предприятие с цел разширяване на капацитета за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации“. Инвестицията е изцяло за придобиване на нови дълготрайни материални активи на стойност 31 619 130 лв. Сертификатът бе връчен на Мартин Ниланд, изпълнителен директор на Behr-Hella Thermocontrol България, от министъра на икономиката Емил Караниколов. На церемонията в Министерството на икономиката присъстваха още Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции и Антоанета Барес, изпълнителен директор на „Национална компания индустриални зони“.

„Благодарни сме за признанието от страна на българското правителство. BHTC България постигна много за относително краткия период от 5 години, а новите инвестиции и добрите взаимоотношения с българското правителство свидетелстват за дългосрочните ни планове в България. Изключително ценно е, че с разширението на производствения си капацитет ще открием още над 250 нови работни места“, сподели изпълнителният директор на BHTC България Мартин Ниланд.

Новата производствена линия на BHTC България ще бъде разположена на площ от 6480 кв. м и ще обслужва нови проекти на клиентите на компанията. С новите служители екипът на BHTC фирмата ще надхвърли 700 души - 6 пъти повече от 2013 г., когато Behr-Hella Thermocontrol започва дейността си у нас.

Основана през 1999 г. в Германия, Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC) е сред водещите в света компании за климатични системи и термоуправление в автомобилната индустрия. Основните продукти, които предлага, са панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации. Климатични сензори, контролери за въздух и PTC нагреватели за стъкла допълват портфолиото. BHTC покрива целия процес от продуктовия дизайн до производството на цялостната система за климатичен контрол. В световен мащаб BHTC дава работа на над 1900 служители в държави като Германия, България, Мексико, Китай, Индия, Япония и САЩ. Сред клиентите на BHTC са: DAF, Daimler, Daimler Commercial Vehicles, FAW-Volkswagen, Ford, Freightliner, Mack, Mahindra & Mahindra, MAN, Mini, Navistar, Paccar, Renault Trucks, SAIC, Tata, Volkswagen Commercial Vehicles и Volvo Trucks.

<< Обратно към новините