borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

VW и Daimler ще плащат за хардуерно обновяване

09.11.2018

VW и Daimler ще плащат за хардуерно обновяване

Германските концерни Volkswagen и Daimler са готови да предложат да поемат разходите за хардуерно обновяване на по-стари дизелови автомобили, но BMW все още отказва.

[✕]

Това съобщи германският министър на транспорта Андреас Шойер. По думите му трите компании искат да продължат със стимулите, които имат за цел да убедят клиентите да купуват нови автомобили с по-ниски емисии в замяна на старите си автомобили. Концерните са готови да отделят до 3000 евро на автомобил за финансиране на различни мерки, включително обновяване на хардуера. Шойер и шефове на германските производители търсиха споразумение за мерки срещу замърсяването на въздуха от дизеловите двигатели на петчасово съвместно заседание на 8 ноември.

Поредица скандали, включващи схеми за прикриване на действителните равнища вредни емисии от дизелови автомобили (т.нар. Дизелгейт), нанесоха тежки удари по репутацията на германското автомобилостроене през последните години.

<< Обратно към новините