borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Забрани за дизели в Кьолн и Бон от април

09.11.2018

Забрани за дизели в Кьолн и Бон от април

Германски съд постанови, че Кьолн и Бон трябва да въведат забрани за движение на по-стари и силно замърсяващи дизелови автомобили от април 2019 г. в опит да бъде подобрено качеството на въздуха.

[✕]

Административният съд в Кьолн се произнесе по жалба на екоорганизацията Deutschen Umwelthilfe (DUH) срещу провинция Северен Рейн-Вестфалия, където са разположени двата града. Според природозащитниците градовете трябва да гарантират, че нивата им на азотен диоксид се придържат към позволените граници.

По този начин двата града се нареждат до Щутгарт, Аахен, Франкфурт, Майнц и Берлин, срещу които също има подобни оплаквания. Щутгарт и Берлин планират да въведат забраните догодина, а Аахен и Франкфурт оспорват съдебните решения. Майнц има срок до юни 2019 г. да сведе нивата на азотния диоксид до позволеното под заплаха от съдебно разпореждане за по-нататъшни мерки, сред които е и забраната за движение на дизелови автомобили от определени екокатегории в пределите на града.

Хамбург бе първият германски град, който забрани на стари дизелови автомобили да се движат в определени райони, макар на този етап забраната да е ограничена само до две улици в центъра. Емисиите отработени газове тласнаха нивата на азотния диоксид над допустимите 50 милиграма на кубичен метър в десетина германски града.

<< Обратно към новините