borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

TBEST бе последното обучение на Knorr-Bremse за България през 2018

08.11.2018

TBEST бе последното обучение на Knorr-Bremse за България през 2018

Учебната година 2018 на Knorr-Bremse за България завърши с последния курс от есенния цикъл. Training on the Electronic Systems of Commercial Motor Vehicles – TBEST бе темата на двудневното обучение.

[✕]

Лекторите представиха на специалисти от различни краища на България важна информация за устройството и функционалните възможности на системи на Knorr-Bremse като EBS 7, EAC, ELC и New Clutch Compressor, които се вграждат в съвременни товарни автомобили и автобуси.

Водещият инструктор Тихомир Тодоров разгледа електронните модули за подготовка на въздуха от първо и от второ поколение EAC 1 и ЕАС 2, като обърна внимание на допълнителните функции, които подобряват баланса на енергия, пестят гориво и позволяват предварително оценяване на жизнения цикъл на филтър-дехидратора. Борислав Николов пък насочи вниманието на сервизните специалисти към направени изменения в размерите на резби за присъединяване, както и към факта, че при смяна на този елемент броячът на жизнения цикъл трябва да се нулира, за което е необходим диагностичен софтуер. Коментирана бе и работата с каталожните номера на компоненти, използвани при първоначално вграждане и техните аналози, които Knorr-Bremse доставя на пазара за следпродажбено обслужване.Разгледани бяха изпълнения на модули от едно и също поколение за различни марки камиони и се дадоха немалко примери за възможността от допускане на опасни грешки, ако не се следват стриктно процедурите за работа и не се използват конкретните диаграми. Обект на разглеждане бяха и модулите от най-ново поколение EAC 2.5 във версии с вградена електронна или пневматична ръчна спирачка, които се вграждат в камионите на Volvo и Renault.

Много важна част от обучението бе диагностирането на системи от този вид с разработената от Knorr-Bremse система NEO за камиони и ремаркета. В реални условия - в сервиз и на камион, който е в редовна експлоатация, бяха подробно обяснени и демонстрирани възможностите на диагностичния комплект за провеждане на различни проверки по въздушната система. В диагностирането се включиха и участници в обучението.

<< Обратно към новините