borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Сухото време опразни бензиностанциите в Германия

08.11.2018

Сухото време опразни бензиностанциите в Германия

Ниските нива на водата в река Рейн в Германия след месеци с много малко количество валежи нарушиха доставките на гориво до бензиностанциите в страната.

[✕]

Някои от тях трябваше дори да спрат продажбите на бензин и дизел заради празните бензинови колонки. Това заяви ръководителят на Германската федералната асоциация на независимите бензиностанции (Bundesverband freier Tankstellen - bft) Щефан Цигер.

„В складовете по протежението на река Рейн не достига достатъчно гориво, тъй като цистерните могат да транспортират половината или дори по-малко от нормалното количество гориво“, съобщи говорител на водещия оператор на бензиностанции Aral в Бохум.„Проблемите с доставките се изостриха миналата седмица в Германия, тъй като имаше два официални празника, които доведоха до ограничения за движението на камиони по пътищата в страната“, каза говорителят, като добави, че Aral работи неуморно, за да преодолее логистичните пречки.

<< Обратно към новините