borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Schaeffler затваря 2 завода заради Брекзит

07.11.2018

Schaeffler затваря 2 завода заради Брекзит

Германският производител на авточасти Schaeffler обяви, че ще закрие два от заводите си във Великобритания, обяснявайки решението си и с несигурността около излизането на страната от Европейския съюз (Брекзит).

[✕]

Производителят на прецизни компоненти и системи за двигателя, скоростната кутия и шасито, както и лагерни решения за множество приложения в индустрията – Schaeffler Gruppe има 1000 служители в Обединеното кралство. Компанията планира да закрие заводите си в южния английски град Плимут и в уелския Ланели, като производството ще бъде изнесено в Германия, Китай, Южна Корея и Съединените щати. Дейността в завода й в централния английски град Шефилд ще продължи. Съща така Schaeffler възнамерява да реорганизира двата си центъра по логистика в западния английски град Херефорд и в централния Сътън и да ги обедини в Херефорд. Всички тези мерки ще доведат до съкращаването на около 500 работни места.

Германският производител отбелязва, че за решението си е взел под внимание факта, че едва 15% от производството му във Великобритания е предназначено за британския пазар, а останалото се изнася за континентална Европа. „Брекзитът не е единственият фактор за нашето решение. Възникна също така необходимост да предвидим различни сложни сценарии“, коментира ръководителят на групата за Европа Юрген Циглер.

Съобщението идва ден, след като френският производител на гуми Michelin обяви намерението си да закрие до средата на 2020 година завода си в шотландския град Дъндий, където работят 845 души. Френската компания се аргументира с азиатската конкуренция и спада на търсенето на гуми от 16 цола и по-малки, каквито се произвеждат в това предприятие.

<< Обратно към новините