borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Засилен нощен контрол на скоростта в Тирол

06.11.2018

Засилен нощен контрол на скоростта в Тирол

Първоначално властите обявиха намерението си да премахнат нощното ограничение на скоростта за движение на камиони, но сега засилват контрола за неспазването му.

[✕]

През януари тази година Норберт Хофер, новият австрийски министър на транспорта, заяви, че иска да премахне нощното ограничение на скоростта за превозните средства с тегло над 7,5 тона, която за времето от 22.00 до 5.00 часа е 60 км/ч. От години транспортните компании се оплакват от ограничението, а експертите предупреждават за опустошителните последици. Макар че ограничението намалява значително нивото на отделените вредни емисии и шум, то е и причина за по-бързото уморяване на шофьорите, което на своя ред увеличава риска от катастрофи.

През последните няколко месеца се забелязва засилен контрол на скоростта през нощта на магистрала A12. Според австрийската асоциация на международните превозвачи (Arbeitsgemeinschaft Internationaler Straßenverkehrsunternehmer Österreichs - AISÖ), тиролската пътна полиция е увеличила броя на проверките през нощта на А12 между май и юли тази година. От AISÖ предупреждават, че през следващите няколко седмици пътните полицаи ще продължат със засилените си проверки за неспазване на нощното ограничение за максимална скорост на превозни средства с максимално тегло 7,5 тона.

<< Обратно към новините