H.Essers проведе уникално обучение по пътна безопасност за деца

13.10.2018

Третокласници от столичното 56-о училище преминаха курс и получиха сертификати от транспортната компания

H.Essers проведе уникално обучение по пътна безопасност за деца

Уникално обучение по пътна безопасност организира, специално за третокласници от столичното 56-то училище Константин Иречек, транспортната фирма А.Есерс Транспорт Къмпани България ЕООД.

[✕]

За целта в двора на люлинското училище в петък около обяд бяха паркирани една от композициите на А.Есерс, противопожарен автомобил, полицейска патрулна кола и полицейски мотоциклет. А малчуганите от един от третите класове на училището в продължение на един учебен час, разделени на три групи с интерес се включиха в различните демонстрации.

Целта на първото по рода си обучение в България бе да запознае децата от един клас в училището с правилата за движение и пътната безопасност, както и да им обърне внимание за мъртвите точки на видимост при големи превозни средства.Ремаркето на композицията бе обзаведено като класна стая. Тук децата изгледаха кратък филм, изслушаха обучение по темата и разбраха какви са рисковете за тях, когато на пътя има "гиганти". После попълниха въпросници и получиха поименни сертификати за преминат курс по пътна безопасност.След това всяко от децата седна зад кормилото на влекача. Докато Димо Миков, ръководител оперативен транспорт във фирмата, обясняваше нещата в кабината, друг служител на А.Есерс се придвижваше около камиона и детето нагледно научаваше какво е "мъртва зона" и защо е опасна.Екипът на КАТ запозна децата с полицейския автомобили и мотоциклет и сигналите, които те могат да подават. А най-голямата веселба бе при противопожарния автомобил. Децата научиха какво има в него, пуснаха сирената и разбира се - не пропуснаха да полеят двора на училището с противопожарния маркуч.Събитието в подобен формат се провежда ежегодно във филиалите на международната компания H.Essers в Белгия, Полша, Румъния... През тази година за пръв път българският клон на фирмата го организира и у нас с идеята да стане традиционно.

Компанията Н.Еssers е основана от Анри Есерс през 1928 г. в Белгия, а главната и квартира е в Генк. От 1950 г. развива международен транспорт и в момента е сред водещите в Европа при транспорта и логистика на фармацевтични продукти, химикали, скъпоструващи стоки, товари, нуждаещи се от висока степен на сигурност. Компанията има автопарк от 1 460 камиона и 3050 ремаркета, 995 000 кв. м складови площи, над 6270 служители в 71 клона в 17 държави.

Българският ѝ клон - А.Есерс Транспорт Къмпани България ЕООД е създаден през 2010 г. и в момента оперира с повече от 65 композиции с български регистрации и български водачи.

<< Обратно към новините