НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Cummins представи пътна помощ за електромобили

11.10.2018

Cummins представи пътна помощ за електромобили

По време на IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер през септември Cummins представи PowerDrive - разширен набор от plug-in хибридно-електрически задвижващи системи за леки, средни и тежкотоварни приложения.

[✕]

PowerDrive е приложена в електрическия хибриден авариен камион Kenworth T370, показан в Хановер. Системата е универсална и може да работи и като паралелен и като сериен хибрид. PowerDrive замества конвенционалната трансмисия и в реално време превключва между два хибридни и два чисто електрически режима, като по този начин се постига значителна икономия на гориво при всякаква ситуация.

Аварийният Kenworth T370 е конфигуриран да може да съхранява и пренася електрическа енергия, с която се захранва електродвигателят му, но могат да се зареждат и други превозни средства или да се задвижва кранът, монтиран на надстройката му. С PowerDrive Kenworth T370, който е камион от Клас 6 по американските стандарти изхвърля до 80% по-малко емисии от аналогичен дизелов камион и реализира икономия на гориво от 40 до 80%.

Превозното средство е пуснато в експлоатация от Cummins, за да се подпомогне тестването на терен на електрически и plug-in хибридни автомобили. Камионът носи три зарядни станции за автомобили - една за бързо зареждане с мощност 100 кВт кг и две стандартни, за бавно зареждане с мощност по 6,6 кВт.

Автомобилът е оборудван с кабели за директно зареждане на електрически и хибридни превозни средства, което на практика го превръща в пътна помощ за тях.
С Cummins PowerDrive компанията допълва широкото си портфолио от нискоемисионни и горивоефективни решения - екологични дизелови двигатели и двигатели на природен газ и електрически задвижвания.

Повече - в ноемврийския брой на списание КАМИОНИ

<< Обратно към новините