И Bosch маха страничните огледала

11.10.2018

И Bosch маха страничните огледала

През 2019 г. Bosch ще стартира серийното производство на системата за обратно виждане Mirror Camera. Тя бе сред иновациите, представени от Bosch по време на IAA Nutzfahrzeuge 2018 в Хановер през септември.

[✕]

Mirror Camera замества двете странични огледала с видео камери. Изображенията от камерите ще се показват в реално време на монитори с висока разделителна способност в кабината на водача. Системата сама настройва перспективата на монитора - панорамен изглед на магистралата, голям зрителен ъгъл в градския трафик и висок контраст нощем. Системата от камери Bosch EasyFit се състои от широкоъгълни камери за 360 градуса панорамен изглед около автомобила.

Системите в помощ на водача предложени от Bosch включват предупреждение за обекти в мъртвата зона при завой или престрояване, превантивно аварийно спиране, асистенти за поддържане на лентата за движение. В основата на част от тези функции е електрохидравличната кормилна система Bosch Servotwin, която може да бъде комбинирана със системата за кормилно управление на задната ос (eRAS) при многоосни превозни средства.

Дигитално инструментално табло в шофьорската кабина позволява на водача да управлява функциите за свързаност, помощ и инфотейнмънт. Дисплеят показва и информация за системите, функциите маршрута, изображения от камерата за задно виждане или от устройството за нощно виждане.

​​​​​​​Повече - в ноемврийския брой на списание КАМИОНИ

<< Обратно към новините