Интерактивна инсталация разказва 120-годишната история на Renault

13.09.2018

Интерактивна инсталация разказва 120-годишната история на Renault

Интерактивна инсталация ще отбележи 120-ата годишнина от създаването на марката Renault. Инициативата ще обиколи през следващите месеци дилърствата на френската марка в България.

[✕]

Специалната инсталация разказва по оригинален начин в снимки историята на Renault от създаването на марката до наши дни.29 минимакетчета на ключови модели на френската марка отразяват достиженията на Renault през тези 120 години. При поставяне на моделчето в гнездо на инсталацията на голям монитор започват да се изреждат снимки от десетилетието, през което е пуснат конкретния модел с марка Renault. В снимковия материал освен моменти от историята на френската марка има и кадри от България и София през съответния период.

Част от моделите, които ще бъдат представени чрез инсталацията са:Renault Type A—Voiturette (1898)
Първият автомобил Renault е с иновативна предавателна кутия с директно задвижване и предно разположен двигател. Type A не е предназначен за продажба, но дръзкия и пионерски дух на Луи Рено спомага за създаването компанията Renault Frères.Renault 4CV (1947)
4CV се превръща в символ на свободата за Франция след Втората световна война. Слоганът "Четири врати, четири седалки, двигател с четири конски сили" изразява това, което го прави толкова популярен - забележителен простор благодарение на равния под и задно разположения двигател.Renault 16 (1965)
Renault 16 е революционен за времето си автомобил. Окачването на модела прави автомобила удобен за дълги пътувания, а просторният багажник осигурява на семействата голямо пространство за съхранение. Renault 16 е първият автомобил с равен под и врата на багажника. Освен за смелата архитектура, двуобемният модел е оценен от широката публика и заради множеството си екстри като електрически прозорци, централно заключване и автоматична скоростна кутия. Не е изненада, че именно Renault 16 става "Кола на годината" през 1965 г.!

Идеята на представянето е, че Renault преоткрива начина, по който хората използват автомобилите, предлагайки все по-иновативни решения. От поставянето на шофьорското място вътре в автомобила до изобретяването на минивана, марката се стреми да опростява и подобрява живота на клиентите си и разработва автомобилите си спрямо развитието на обществото.

Инициативата по повод 120 години от създаването на Renault стартира от шоурума на един от дилърите на марката - Еспас Ауто, в София и през следващите месеци ще може да бъде видяна в дилърствата в страната по следния график:
Омникар, София - 17 септември - 1 октомври
Еспас Ауто, София - 17 септември - 3 октомври
Ауто Франс 3000, София - 1 октомври - 15 октомври
Омникар, Бургас - 3 октомври - 17 октомври
Еспас Ауто, Благоевград - 15 октомври - 29 октомври
Алианс Ауто, Варна - 17 октомври - 31 октомври
Еспас Ауто, Пазарджик - 29 октомври - 5 ноември
Стибис, Русе - 31 октомври - 14 ноември
Омникар, Пловдив - 5 ноември - 19 ноември
Еспас Ауто, Велик Търново - 14 ноември - 28 ноември
Ауто Ташев, Пловдив - 19 ноември - 3 декември
Кроност, Плевен - 28 ноември - 5 декември
ФБ Ауто, Хасково - 3 декември - 10 декември
Тит, Враца - 5 декември - 19 декември
ФБ Ауто, Стара Загора - 10 декември - 21 декември

<< Обратно към новините