borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Зимни гуми за всички оси в Швеция от 2019

12.09.2018

Зимни гуми за всички оси в Швеция от 2019

От следващата година в Швеция всички търговски автомобили ще трябва да бъдат оборудвани със зимни гуми на всички оси през студените месеци на годината.

[✕]

Сега зимните гуми са задължителни, но само за двигателните оси. Законът, който променя регламентите за зимните гуми в Швеция, ще влезе в сила през юни 2019 г. Според новите правила търговските превозни средства, пътуващи в страната, трябва да имат зимни гуми на всички оси от началото на декември до края на март.

Министърът на инфраструктурата на Швеция Томас Енерхот, обясни, че решението е взето с оглед подобряване безопасността по пътищата. „Не желая да преживявам друга зима, когато шведските пътища са блокирани от превозни средства, които не могат да се справят дори с леки хълмчета“, заяви Енерхот.

Асоциацията на местните превозвачи приветства инициативата на правителството. Организацията обаче обръща внимание на необходимостта от провеждане на редовни проверки и въвеждане на санкции за неспазване на новите разпоредби, които ще влязат в сила от декември 2019 година.

<< Обратно към новините