Електрифициран Framo с премиера в Хановер

07.08.2018

Електрифициран Framo с премиера в Хановер

Дебют на най-голямото международно изложение за автомобили за работа - IAA Nutzfahrzeuge в Хановер ще направят електрифицираните камиони с марката Framo.

[✕]

Като част от колективната изложба на доставчика на автомобилни части и услуги AMZ, Framo ще представи електрифициран камион с бетон-миксер на изложението в Хановер. В допълнение към бетон-миксера ще бъде показан и соло камион за локален транспорт с хладилна надстройка.

Електрическият бетон-миксер на Framo е на основата на камион MAN. Той е с максимално допустима маса 37 тона и има мощност от 400 кВт (536 к.с.). Акумулаторът с мощност от 230 кВтч ще позволи обхват от около 150 км.

Според изпълнителния директор Андре Бехолд, бетон-миксера, който ще бъде показан в Хановер е единствения по рода си в света. Той ще бъде доставен на холандска фирма след края на изложението.„Специално за логистиката и доставките в градските райони намаляването на замърсяването и на шума играят огромна роля“, казва Бехолд. Framo съзнава тези нужди от зачестилите запитвания на немски компании за електрокамиони за градска дистрибуция. Вторият експонат в Хановер на основаната от Анди Илген фирма е соло камион с хладилна надстройка. Framo работи и върху разработката на влекач за транспорт на далечни разстояния.

<< Обратно към новините