borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Либерализация на споразумението за автомобилен транспорт с Русия

11.07.2018

Либерализация на споразумението за автомобилен транспорт с Русия
Дмитрий Медведев, министър-председател на Руската федерация

Министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев одобри проект за изменение на споразумението между Русия и България от 19 май 1995 г. за международен автомобилен транспорт.

[✕]

Руският министър-председател Дмитрий Медведев подписа заповед за одобряване на проект за споразумение за изменение на споразумението между правителствата на Русия и България за международния автомобилен транспорт. Документът беше публикуван на 10 юли 2018 г. на правителствения уебсайт на Руската федерация. В изменения си вид споразумението ще позволи на руските транспортни компании да разширят географията на автомобилния транспорт в България, както и в други европейски страни.

С оглед на либерализацията на транзитното преминаване през територията на двете страни, с подписания от руското правителство указ се одобри проекта за внасяне на изменения в споразумението от 1995 г., които предвиждат осъществяването на транзитни автомобилни превози без разрешителни“, се казва в съобщението на Кремъл.

В момента превозът на стоки между България и Русия, и транзитните превози се извършват при наличие на специално разрешение.

<< Обратно към новините