borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

УАЗ Профи с хибриден двигател

11.07.2018

УАЗ Профи с хибриден двигател

На Международното индустриално изложение Иннопром-2018 в Екатеринбург, Уляновският автомобилен завод (УАЗ) показа работещ прототип на първия руски лекотоварен автомобил с хибридно задвижване.

[✕]

Автомобилът е разработен съвместно от специалисти от Централния научно-изследователски автомобилен и автомотоорен институт „НАМИ“ и експерти на научно-техническия център на Уляновският автомобилен завод на основата на лекотоварния модел УАЗ Профи. На изложението в Екатеринбург бе представена версия с двуредна петместна кабина и функционална надстройка с товароносимост до 1,5 тона.Автомобилът има високо ниво на екологичност, икономичост, повишена динамика и подобрен въртящ момент. Хибридният УАЗ Профи е снабден с 2,3-литров бензинов двигател с мощност 131 к.с. и максимален въртящ момент от 214 Нм и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Електродвигателят на руския лекотоварен автомобил има мощност от 126 к.с. и максимален въртящ момент от 288 Нм.

Автомобилът може да работи в три режима – изцяло на бензин или на електричество, както и на комбиниран режим. В комбиниран режим хибридният УАЗ Профи достига 100 км/ч за 10,7 сек., а максималната му скорост е 141 км/ч. Разходът на гориво в смесен режим на работа е 7,6 л на 100 км. Автономно, автомобилът може да измине до 855 км.Хибридният УАЗ Профи покрива стандартите за емисии Евро-6, както и бъдещите такива, които се очаква да бъдат въведени в страните от Европейския съюз от 2020 година.

<< Обратно към новините