borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Време е за дигитална реклама по камионите

10.07.2018

Време е за дигитална реклама по камионите

Камионите отдавна са пътуващи рекламни пана, но изглежда е дошло времето досегашното положение коренно да се промени.

[✕]

Откакто камионите са покрити с брезент, те се използват за реклама. И това е така вече почти 100 години. Сега обаче идва времето статичните и на практика „вечни“ рекламни пана да се осъвременят. Промяната е малка и няма да засегне цялостното оформление на камиона или ремаркето, но по същество е револююционна.

Първите камиони с монитори на задните врати, на които се изобразяват реклами вече се движат в Германия. Основателят на Road Ads Андреас Видман вижда голям потенциал в използването на този вид реклама. На този етап той използва 4 плоскоекранни 32-инчови монитора, GPS предавател и безжична антена с подходяща електрониката, за да задава конкретни реклами, които могат да бъдат персонализирани. Но рекламите са статични и стриктно отговарят на Закона за движение по пътищата в Германия.

Дори и на пръв поглед „прости“, неподвижните изображения могат да са наистина иновативни, а именно - да бъдат подбирани такива реклами, които съответстват на местоположението, като например рекламират местни бензиностанции и ресторанти, паркинги за товарни автомобили или близки магазини.

За сега се тестват около десетина камиони снабдени с оборудването на Road Ads. До 2020 г. Андреас Видман предвижда да разполага с рекламни пана, монтирани на около 1000 камиона. Първият клиент на Road Ads е LGI Logistics Group, в чието управление участва бащата на Андреас Видман. Като цяло, индустрията е „предпазливо позитивна“ за идеята за такъв тип реклами. „По закон, новата форма на реклама, трябва да бъде абсолютно безопасна и да отговаря на всички законови изисквания“, казва Андреас Фрошмайер, ръководител Корпоративно развитие и стратегия в Dachser. Той не отхвърля идеята скоро камиони на тяхната компания също да тестват иновативната технология.

<< Обратно към новините