borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Не хитрувайте, ще ви хванат!

10.07.2018

Не хитрувайте, ще ви хванат!

Към тази максима е трябвало да се придържат в една германска спедиторска компания, но шефовете й са избрали противоположния подход и сега заедно с шофьорите нарушители очакват своето наказание.

[✕]

Срещу спедиторска фирма от Улм е заведено наказателно дело за измами чрез манипулиране на дигиталните тахокарти на водачите и системно претоварване на камионите. Според обвинението, шефовете на компанията са разпоредили масови нарушения на времето за шофиране и почивка, а освен това претоварването е било системна практика. Тези нарушения са били прикривани чрез манипулиране на дигиталния тахограф и чрез неверни данни попълвани в товарителниците. Измамата обаче е била разкрита и сега шофьорите, които са участвали в нея – около 10-12 души, както и собственика на компанията очакват цялата строгост на закона.

Разследването на измамата започва тази пролет след рутинна проверка на австрийската полиция, която открива нарушение на периодите на шофиране и почивка на водачите, както и значителни несъответствия в документацията относно товарите. „За няколкото месеца, в които проведохме нашето разследване, открихме няколко шофьори на фирмата, които системно не спазват времето за шофиране и почивка, а също така и претоварват с около 20-30% камионите, които управляват“, се казва в съобщение на полицията.

<< Обратно към новините