borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Daimler спира продажбата на камиони с двигатели OM 501

09.07.2018

Daimler спира продажбата на камиони с двигатели OM 501

След проведено собствено разследване Daimler спира продажбата на камиони с дизелови двигатели OM 501 V6, поради открит софтуерен проблем.

[✕]

Според Daimler, в края на юни са информирали Федералната служба за автомобилен транспорт на Германия (KBA) за откриването на софтуерен дефект по отношение на обработка на изгорелите газове на дизеловите двигатели V6 от типа OM 501 с емисиионно ниво Евро-5. От компанията уверяват, че откритото несъответствие е минимално и това по никакъв начин не влияе на работата на камионите.

Дизеловият двигател OM 501 V6 в момента се вгражда само в камиони, предназначени за пазари извън територията на Европа. Камионите, които се сглобяват за територията на Германия и Европа, в това число и новият Mercedes-Benz Actros (наричан още SFTP според вътрешната номенклатура в Daimler), не са засегнати.

В допълнение, Daimler се прилага свои проучвания при шофиране на камионите с двигатели V6 OM 501. При тези тестове „дори след няколкостотин хиляди километра не са открити необичайни нива на емисиите в превозните средства“.

<< Обратно към новините