borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Евродепутатът Андрей Новаков тества пакета Мобилност с камион на Дискордиа

18.05.2018

Евродепутатът Андрей Новаков тества пакета Мобилност с камион на Дискордиа

Регулациите, заложени в пакета мобилност са неприложими, спъват работата на българските превозвачи и им носят загуби. Това сподели пред списание КАМИОНИ евродепутатът Андрей Новаков. Той се качи в четвъртък, на 17 май, в деня на протестите на превозвачите в България, в камион на Дискордиа, за да пропътува маршрут от Белгия до София при изпълнение на реален курс с товар.

[✕]

Целта на г-н Новаков е на борда на Scania R 410 да се увери приложими ли са регулациите, заложени в пакета мобилност и как се отразяват те на българските превозвачи и водачите на камион при изпълнение на техните всекидневни задължения.

Списание КАМИОНИ се свърза по телефона с Андрей Новаков в четвъртък вечер (17 май) и той сподели първите си впечатления след началото на пътуването към България.

Ето какви бяха първите думи на евродепутата: "В момента седим на митница в Холандия. Товарът е за трета страна и за това е нужен ATR сертификат, който се оказа, че не е издаден коректно от холандски спедитор. Работното време е приключило. Сега за да продължим, може да се наложи да чакаме до утре, коeто означава, че ще ни хванат съботно-неделните забрани за движение в Германия. Ако спазваме регулациите на пакета мобилност, за камиона трябва да се намери паркинг, което не е лесно, водачът ще трябва да отиде на хотел. Това са все непредвидени престои и разходи. Така, че в момента никой не може да каже как ще се развие курсът и кога ще стигнем в България. Ако това се случи на едни превозвач два три пъти в месеца, може да се сметне колко непредвидени разходи ще има и какви загуби ще понесе. така, че неприложимостта на мерките от пакета за мобилност се видя още в началото на курса."

В петък (18 май) по обяд отново се чухме с господин Новаков и той допълни: "Успяхме да тръгнем още снощи и минахме в Германия. Почти веднага се наложи да търсим паркинг, защото работното време на водача изтече. Уверих се, колко е трудна да се намери къде да се паркира, докато минутите текат. Днес в Германия ни посрещнаха ремонти и задръствания, 20-километрови опашки. всеки може да си направи сметка при такива условия, колко километра се изминават реално за работната време на водача. Така, че мнението ми е, че половината от мерките в пакета не работят."

Андрей Новаков евродепутат от групата на Европейската народна партия (ЕНП) от 2014 г. Избран е като кандидат от листат на ГЕРБ. При встъпването си в длъжност е най-младият член на Европейския парламент и един от най-младите в историята на институцията. Лауреат на класацията на списание Форбс "30 под 30" за най-успешни млади хора в Европа, категория "Политика". Завършил е право и публична администрация.

Андрей Новаков обеща в следващ брой на КАМИОНИ да разкаже пълните си впечатления от пътуването.

<< Обратно към новините