borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Забрана за камиони на паркингите в Белгия

17.05.2018

Забрана за камиони на паркингите в Белгия

В Белгия временно забраняват достъпа на камиони до някои от паркингите. Мярката е наложена като начин за справяне с нелегалните имигранти.

[✕]

В Бетинкорт, разположен в Белгия, но отстоящ на 300 км източно от Кале, местният паркинг е затворен за автомобилите с маса над 3,5 тона. Забраната засяга нощните часове, а белгийските медии цитират проблемите с нелегалните имигранти като причина за налагането на новите ограничения. Шофьорите дори могат да бъдат арестувани за нарушаване на забраната.

На първокласния път E40, в близост до Уарем, паркингът е затворен в 20:00 ч., но само за камиони. Забраната ще се прилага до 16 юни и има за цел да намали инцидентите, свързани с нелегалните имигранти, които не само ограбват превозни средства през нощта, но също така се опитват да се скрият в ремаркета, за да могат да преминат границата в да влязат незаконно във Великобритания.

Според резолюция, подписана от губернатора на провинция Лиеж, Ерве Джамар, публикувана на страницата на Кралската федерация на белгийските превозвачи и доставчиците на логистични услуги в социалните мрежи, могат да бъдат налагани от 8 до 14 дни затвор или глоба от 26 до 200 евро за неспазване на новото правило.

Белгийският професионален съюз на транспорта и логистиката (UPTR) и Кралската федерация на белгийските превозвачи и доставчиците на логистични услуги (Febetra) изразиха острото си недоволство от новите ограничения. Според тях решаването на проблемите с имигрантите чрез действия, насочени срещу превозвачите властите се борят с последиците, а не причината за това, като шофьорите и транспортния бранш като цяло плащат високата цена.

<< Обратно към новините