AUTOMOTIVE FORUM & EXPO 2018, SOFIA

16.05.2018

AUTOMOTIVE FORUM & EXPO 2018, SOFIA

За първи път у нас ще се проведе форум и изложение, посветени на автомобилното производство и пазара на автомобилни части и компоненти. Събитието ще се състои от 18-ти до 21-ви октомври 2018 в София, в Интер Експо Център.

[✕]

Организатори на изложението са Интер Експо Център и Аутомотив Клъстер България, които са получили подкрепата на AUTOMECHANIKA - най-голямото международно изложение в областта на части, аксесоари и услуги в автомобилната индустрия, което се провежда на всеки две години във Франкфурт. Плановете са и българското събитие да се провежда във всяка четна година.

AUTOMOTIVE FORUM & EXPO 2018, SOFIA ще се състои от две части - форумна и изложбена.

Първото издание на AUTOMOTIVE EXPO 2018 ще се проведе в рамките на четири дни през октомври и има за цел да обхване всички видове нови технологии, електромобили, авточасти и компоненти, автосервизно и гаражно оборудване, аксесоари и консумативи за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили. Специално внимание ще бъде отделено на бъдещето развитие на автомобилната индустрия в следващото десетилетие, чрез демонстрации на технологии от утрешния ден: Индустрия 4,0, Електрическа Мобилност, Бързи зарядни станции, Хибридни автомобили и технологии за автономно движение.

AUTOMOTIVE FORUM 2018 ще съдържа четири компонента - международна конференция, кариерни дни за аутомотив и IT специалисти, възможности за b2b срещи, зала за бъдещето за електромобили и умна инфраструктура.

Очакванията на организаторите са, че паралелното провеждане на изложението и форума ще събере на едно място ключовите фигури в тази индустрия и ще им осигури възможности за индивидуални срещи, дискусии и създаване на нови контакти.

„50-годишната традиция на водещия световен търговски панаир и най-успешната търговска марка на Messe Frankfurt, които са наш дългогодишен партньор, ни дава нужната увереност в тази първа крачка. Вярвам, че скоро България ще се утвърди като алтернативна дестинация за големите компании в бранша. Към момента подобни събития има само в най-развитите държави по света, като Германия, САЩ, Дубай, Русия и Китай и други, и евентуалното утвърждаване на изложението у нас ще бъде много ясен и положителен знак за сектора“, сподели Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център, за Аутомеханика и Месе Франкфурт:

AUTOMOTIVE FORUM & EXPO 2018 ще бъде ярко доказателство за възможностите на най-бързо развиващата се индустрия в България. Международната автомобилна конференция ще демонстрира най-успешните автомобилни проекти в Източна Европа, както и перспективите за бъдещо развитие на автомобилната индустрия в България. През 2018 година автомобилното производство ще достигне 5% от Брутния Вътрешен Продукт на България, създавайки устойчива екосистема от доставчици, основа за ускорение бъдещи успехи“изтъкна арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България.

<< Обратно към новините