НОВО: Абонирайте се за електронна версия на сп. КАМИОНИ! Включете се в 23. издание на КОЙ КАКЪВ Е в транспорта и спедицията в България 2020.

Полуремаркетата BERGERecotrail с официален представител у нас

17.01.2018

Полуремаркетата BERGERecotrail с официален представител у нас

От началото на тази година австрийският производител на полуремаркета BERGERecotrail има представител в България. Това е фирмата ТТ Сълюшън ЕООД с управител Цветан Белчев, който има 10-годишен опит в Schmitz Cargobull България.

[✕]

BERGERecotrail произвежда единствено олекотени бордови полуремаркета – стандартни, „мега“ и платформи . Основното им предимство е собственото тегло от едва 4,7 тона, което е с почти 2 тона по-леко от стандартните продукти на конкурентите. Това се постига, като при производството на BERGERecotrail се използва стомана S700 – финозърнеста стомана, обогатена с множество легиращи елементи, което прави олекотената конструкция същевременно и много здрава.

Продажната им цената, разбира се, е по-висока от цената на стандартните полуремаркета, но според Цветан Белчев възможността за транспортиране на 7% по-тежък товар осигурява сериозно икономическо предимство и висока конкурентноспособност, тъй като при тази по-добра ефективност останалите разходи (заплати, режийни и т.н.) остават същите. Друго предимство, което изтъква управителят на TT Solution, е възможността с полуремаркетата BERGERecotrail да се транспортират 34 европалета вместо стандартните 33.

За разлика от останалите производители на полуремаркета, които от няколко години също предлагат олекотени варианти на своите продукти, BERGERecotrail има опит в това производство от 1992 година и продуктът, който днес предлага, е трето поколение.

Сервизите на Скания в България вече са оторизирани да сервизират полуремаркетата BERGERecotrail, като предстои оторизирането и на други сервизи.

Гаранцията на полуремаркетата BERGERecotrail е 2 години.

Фирмата ТТ Сълюшън ЕООД e също така и партньор и на Berger Logistik, която е собственост 50% на Red Bull и 50% на Berger Holding. Общо около 80% от товарите, които Berger Logistik превозва, са напитки на големи производители – Red Bull, водата Сан Бенедето, бира Карлсберг. Возят се и стоки на ИКЕА. Този тип стоки имат доста голямо производство и съответно им е необходим регулярен транспорт. Berger Logistik e сигурен и надежден партньор като спедитор. От фирмите, работещи с Berger Logistik, се изисква да ползват само полуремарке с марка BERGERecotrail. Причините за това са няколко, като основната е, че товарите са тежки обикновено 25–26 тона и затова трябва да се изпълняват с леко и надеждно полуремарке. Полуремаркето може да е взето под наем от Berger Logistik– 650 евро на месец, или да е закупено ново или втора употреба.

Следователно ние – ТТ Сълюшън ЕООД, можем не само да продадем полуремарке, но и да осигурим работа, подчертава управителят Цветан Белчев.

От март месец тази година производствените мощности на BERGERecotrail в Австрия се удвояват, като това ще стане на няколко етапа до края на 2018 г., което e наложило търсене на нови пазари, един от които е и България.

Фирмата ТТ Сълюшън ЕООД e официален представител освен на BERGERecotrail и на френската хладилна марка Chereau, като представлява тези две марки както в България, така и в Македония.

Снежина Баджева

<< Обратно към новините