Полуремаркетата BERGERecotrail с официален представител у нас

17.01.2018

Полуремаркетата BERGERecotrail с официален представител у нас

От началото на тази година австрийският производител на полуремаркета BERGERecotrail има представител в България. Това е фирмата ТТ Сълюшън ЕООД с управител Цветан Белчев, който има 10-годишен опит в Schmitz Cargobull България.

[✕]

BERGERecotrail произвежда единствено олекотени бордови полуремаркета – стандартни, „мега“ и платформи . Основното им предимство е собственото тегло от едва 4,7 тона, което е с почти 2 тона по-леко от стандартните продукти на конкурентите. Това се постига, като при производството на BERGERecotrail се използва стомана S700 – финозърнеста стомана, обогатена с множество легиращи елементи, което прави олекотената конструкция същевременно и много здрава.

Продажната им цената, разбира се, е по-висока от цената на стандартните полуремаркета, но според Цветан Белчев възможността за транспортиране на 7% по-тежък товар осигурява сериозно икономическо предимство и висока конкурентноспособност, тъй като при тази по-добра ефективност останалите разходи (заплати, режийни и т.н.) остават същите. Друго предимство, което изтъква управителят на TT Solution, е възможността с полуремаркетата BERGERecotrail да се транспортират 34 европалета вместо стандартните 33.

[✕]

За разлика от останалите производители на полуремаркета, които от няколко години също предлагат олекотени варианти на своите продукти, BERGERecotrail има опит в това производство от 1992 година и продуктът, който днес предлага, е трето поколение.

Сервизите на Скания в България вече са оторизирани да сервизират полуремаркетата BERGERecotrail, като предстои оторизирането и на други сервизи.

Гаранцията на полуремаркетата BERGERecotrail е 2 години.

Фирмата ТТ Сълюшън ЕООД e също така и партньор и на Berger Logistik, която е собственост 50% на Red Bull и 50% на Berger Holding. Общо около 80% от товарите, които Berger Logistik превозва, са напитки на големи производители – Red Bull, водата Сан Бенедето, бира Карлсберг. Возят се и стоки на ИКЕА. Този тип стоки имат доста голямо производство и съответно им е необходим регулярен транспорт. Berger Logistik e сигурен и надежден партньор като спедитор. От фирмите, работещи с Berger Logistik, се изисква да ползват само полуремарке с марка BERGERecotrail. Причините за това са няколко, като основната е, че товарите са тежки обикновено 25–26 тона и затова трябва да се изпълняват с леко и надеждно полуремарке. Полуремаркето може да е взето под наем от Berger Logistik– 650 евро на месец, или да е закупено ново или втора употреба.

Следователно ние – ТТ Сълюшън ЕООД, можем не само да продадем полуремарке, но и да осигурим работа, подчертава управителят Цветан Белчев.

От март месец тази година производствените мощности на BERGERecotrail в Австрия се удвояват, като това ще стане на няколко етапа до края на 2018 г., което e наложило търсене на нови пазари, един от които е и България.

Фирмата ТТ Сълюшън ЕООД e официален представител освен на BERGERecotrail и на френската хладилна марка Chereau, като представлява тези две марки както в България, така и в Македония.

Снежина Баджева

<< Обратно към новините