borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

3 сметосъбиращи машини за Шумен

12.01.2018

3 сметосъбиращи машини за Шумен

Шуменското общинското предприятие „Чистота“ получи 3 нови комунални камиони на шасита Mercedes-Benz Arocs със сметосъбиращи надстройки Grüst.

[✕]

Две от сметосъбиращите машини са с вместимост 16 куб. м, а третият е 20-кубиков. По-малките вариопреси струват общо 498 500 лв. без ДДС, а голямата е на цена 298 500 лв. без ДДС. В момента на представянето им, камионите са в процес на регистрация. С тях тази пролет ще започне да се събира и извозва сметта в Шумен.

Директорът на ОП „Чистота“ Евгений Цанков обясни, че трите нови сметосъбиращи машини със сигурност ще са достатъчни за половината град. В последствие ще се прецени колко машини ще са нужни за другата половина, но най-вероятно ще са 2.

„С колкото повече техника разполагаме, толкова по-добре ще можем да си вършим работата, но за момента сме предложили в проектобюджета да купим една мотометачка и една мотомиячка. За тях са предвидени около 800 хил. лв. Бюджетът все още се обсъжда и със сигурност ще стане ясно след неговото приемане,“ каза директорът на предприятието Евгений Цанков.

<< Обратно към новините