borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Ford F-150 вече и с дизел, направен в Европа

11.01.2018

Ford F-150 вече и с дизел, направен в Европа

Преди няколко дни Ford обяви, че съвсем скоро легендарният модел на компанията ще се появи и с дизелов двигател. Той обаче ще се прави не в САЩ, а в Европа.

[✕]

Точно преди 10 години в навечерието на Северноамериканското автомобилно изложение в Детройт, от Ford обявиха че съвсем скоро ще снабдят своя хитов пикап с дизелов двигател. По онова време от компанията дадоха и първите подробности за дебютиралата малко по-късно серия двигатели EcoBoost.

В годините след това EcoBoost пожъна голям успех, но за дизела на F-150 сякаш бе забравено. Десетилетие по-късно идеята отново е на дневен ред. Нещо повече, тя е в напреднала фаза и скоро ще започне производството на 3-литровия V6 дизелов двигател за американския бестселър в европейския център на марката в Дагенъм, Великобритания.Максималната мощност на първият дизелов Power Stroke за F-150 ще бъде 250 к.с., а въртящият момент ще достига 596 Нм при 1750 об./мин. Мястото за производство не е избрано случайно – все пак заводът на Ford на Острова е най-голямото съоръжение на марката за сглобяване на дизелови агрегати в света. Само през 2017 г. там са били произведени 800 000 двигатели за местния и международен пазар.

Желаещите да се сдобият с дизелов Ford F-150 няма да чакат дълго. Първите представители на модела ще бъдат на американския пазар още през пролетта на тази година.

<< Обратно към новините