borsa.kamioni.bg - обяви само за автомобили за работа. Вижте ги!  Публикувайте вашата сега!  Абонирайте се още сега за 2019 г.  Изберете и спечелете с комбиниран абонамент  + 

Пестенето на гориво никога не е било по-лесно

11.10.2017

Пестенето на гориво никога не е било по-лесно

За втори път Iveco Bus организира събитие за шофьори на автобуси от Централна и Източна Европа, основната цел на което бе специфичното обучение насочено към икономичното, ефективно и безопасно използване на технологиите, в това число и за пестене на гориво.

[✕]

Клиенти на Iveco Bus от 10 държави в региона - Чехия, Словакия, Литва, Латвия, Естония, Исландия, Хърватия, Румъния, Полша и Словения избраха своите най-добри шофьори, които взеха участие в обучението, водено от представители на компанията. Курсът бе насочен към икономично, ефективно и безопасно използване на технологиите на Iveco Bus за пестене на гориво, като той се провеждаше докато водачите управляваха автобусите на марката. По този начин в реални работни условия премина обучението, главната цел на което бе шофьорите да помогнат в намаляването на общата цена за притежание на превозните средства за собствениците на компаниите, за които работят. Шофьорите имаха възможност да покажат уменията си като карат възможно най-икономично по време на 10-километрово шофиране на обществен път, като част от автомобилния поток.Част от събитието бе и състезанието между шофьорите за икономично, ефективно и безопасно шофиране на автобуси. Всичките 21 водачи се включиха в надпреварата, която се проведе на 4 октомври на полигона в близост до Храдец Кралове, в Краловохрадецкия край в Северна Чехия. Надпреварата включваше пет специфични дисциплини, представляващи ежедневни задачи в контролираната среда на тестовия полигон с Iveco Crossway. Победител в състезанието стана Станислав Седлачек от ČSAD Autobusy České Budějovice, Чехия, втори се класира Кестутис Милкинтас от UAB Busturas, Литва, а трети остана Алвидас Бачанскас от Straéto, Исландия.Автобусите, оборудвани с технологията Hi-SCR, предлагат редица предимства. Основното е повишената безопасност: с тази технология няма висока термична регенерация, като се избягва необходимостта от разчитане на способността на шофьора да разбере кога да активира превключвателя на инхибитора, който спира активната регенерация. Допълнителните ползи за клиентите включват по-голяма ефективност и по-нисък разход на гориво.

<< Обратно към новините