Разходите на спедиторите ще се увеличат

20.03.2018 

От 1 юли пътните такси за камиони в Германиая ще се прилагат на всички магистрали. Ето защо от Германската асоциация за спедиция и логистика (DSLV) очакват транспортните разходи да се увеличат.

Още

Забраниха Uber и Careem в Египет

20.03.2018 

Египетските власти трябва да спрат дейността на компаниите за споделени превози Uber и Careem по разпореждане на Административния съд на страната.

Още

Министри от ЕС обсъдиха бъдещето на мултимодалния транспорт

20.03.2018 

Значението на комбинираните превози, които осигуряват по-екологичен, по-евтин и същевременно по-бърз превоз на товарите, нараства непрекъснато. Това заяви зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев при откриването на среща на високо ниво „Мултимодален транспорт за Европа“, която се проведе в София.

Още

SAF-Holland придоби 70% от V. Orlandi

20.03.2018 

SAF-Holland придоби мажоритарния дял от 70% от италианския производител на съединителни системи за товарни автомобили, ремаркета, полуремаркета и селскостопанска техника V. Orlandi S.p.A., със седалище във Флеро, близо до Бреша, Италия.

Още

Строителната индустрия с противоречиви предложения

20.03.2018 

Асоциацията на немските производители на строителни материали (BBS) излезе с официален документ относно липсата на достатъчно шофьори на камиони, наречен „Слабости в логистичния сектор - предизвикателства и решения“.

Още

Кабините с прозорци от пода до тавана?

19.03.2018 

Парламентарната група на Зелените в Бундестага призовава за законодателни мерки, които ще доведат до конструктивни промени в кабините на товарните автомобили с цел предотвратяване на произшествията с участието на велосипедисти и пешеходци.

Още

BGL актуализира листовката за шофиране и почивка

19.03.2018 

Федералната асоциация за логистика и управление на отпадъците на Германия (BGL) е преиздала листовката „Шофиране и почивка в товарния автомобилен транспорт“.

Още