Новини

Scania и Westport Fuel System ще си сътрудничат в изследователски проект за водород

Scania е започнала изследователски проект с канадската фирма Westport Fuel System, за да тества горивна система с директно впръскване под високо налягане, която използва водород за най-новия двигател на Scania с вътрешно горене.

27.01.2021 

Schaeffler започва масово производство на електродвигатели

С навлизането и в сегмента на електродвигателите за тежкотоварни автомобили, Schaeffler се налага като водещ доставчик на средства за устойчива електрическа мобилност - от компоненти до цялостни задвижващи системи.

27.01.2021 

Новият градски камион Piaggio Porter NP6

Piaggio Group представи изцяло новия си градски камион Porter NP6. Миникамионът заменя досегашния модел Piaggio Porter и с товароносимостта си от над 1600 кг става новият флагман в гамата компактни лекотоварни превозни средства, предлагани от Piaggio Commercial.

27.01.2021 

e-Partner – малкият ван от следващо поколение вече е факт

Peugeot представя новия си напълно електрически компактен ван e-Partner. С това френската компания става един от първите производители, които предлагат пълна гама електрически превозни средства в Европа. Пробегът с едно зареждане е до 270 км.

26.01.2021 

BAG откри нарушения с каботажа в Германия

Последните проверки на Федералната служба за превоз на стоки в Германия показаха, че 43 камиона са нарушили правилата за каботаж, в резултат на което въпросните са самкционирани с глоби на стойност 37 530 евро.

26.01.2021 

PwC прогнозира растеж на транспортния сектор в Европа

Транспортният и логистичен бранш ще расте в по-бързи темпове от растежа на БВП в Европа през следващите години. В оптимистичния сценарий това ще компенсира спада, причинен от пандемията, още през следващата година, прогнозира PwC.

26.01.2021 

Krone Trusted е новата марка резервни части

Всеки превозвач е запознат със следната ситуация. Когато дадена част трябва да бъде заменена на ремарке, което е малко по-старо, въпросът е дали си струва да използвате скъпа оригинална резервна част.

26.01.2021