Girteka Logistics има вече 10 000 шофьори

08.08.2018

Girteka Logistics има вече 10 000 шофьори

Литовската транспортна и логистична компания Girteka Logistics успява там, където много други не успяват – наемането на шофьори.

[✕]

Докато 20% от регистрираните в Германия камиони не са в движение поради недостиг на шофьори, камионите на литовската Girteka Logistics нямат този проблем. Към началото на август източноевропейската фирма има автопарк от 5000 товарни автомобила и 5500 полуремаркета. В началото на годината за Girteka са работили 8000 шофьори, а осем месеца по-късно, към 6 август за компанията вече работят 10 000 шофьори!


[✕]


„Girteka Logistics успешно се справя с пазарните реалности. Увеличаваме автомобилния си парк и целта ни е да имаме 10 000 товарни автомобила през 2021 година и съответно 20 000 шофьори“, казва Едвардас Ляховичюс, изпълнителен директор на Girteka Logistics.

За последните 10 години, Girteka Logistics е част от значителната професионализация в отрасъла на логистиката не само в Източна Европа, но и на територията на целия континент. През 2017 г. компанията регистрира растеж от 30%. Целта тази година е отново двуцифрен ръст.

„Ние имаме много различен бизнес модел в сравнение с основните ни международни конкуренти, като DSV, DB Schenker, DHL и Kühne & Nagel. Ние притежаваме своите камиони и използваме собствени водачи. Способността да доставяме високо качество и да увеличаваме капацитета си със собствени активи ни поставя на лидерска първа позиция“, казва говорителят на Girteka Logistics Кристиан Каас Мортенсен.

<< Обратно към новините