Рекордна година за Schmitz Cargobull

25.06.2018

Рекордна година за Schmitz Cargobull

Schmitz Cargobull отбеляза 125-годишнината от създаването си с отлични резултати. През финансовата 2017/2018 година най-големият европейски производител на прикачна техника за търговски цели регистрира над 61 000 продадени единици и оборот от около 2,2 млрд. евро.

[✕]

Пазарите в Северна и Източна Европа са едни от основните двигатели на растежа и се развиват много добре - особено в Русия и Литва, които съставляват около 15% от общия обем. Компанията надхвърли собствените си прогнози на тези два пазара, като в Руската федерация са били продадени над 5200 ремаркета, а на литовския пазар са били реализирани над 4200 броя. Компанията има заводи в двете страни и това обуславя отличните резултати в тези две страни. През октомври 2017 г. Schmitz Cargobull откри нов мулти-производствен завод в турския град Адапазаръ, чиито първоначален капацитет е за 3400 ремаркета годишно.

„Сегашните икономически условия и пазарна среда остават положителни. В същото време работим усилено, за да поддържаме тази тенденция и не желаем да бъдем възпрепятствани от търговските ограничения“, заяви Андреас Шмиц, отбелязвайки нарастването на политическото и икономическо напрежение между страните от Европейския съюз и Русия.

Като цяло производството е нараснало с 5,2%, но поради по-високите цени на суровините, разходите за материали и енергия, възвръщаемостта от продажбите е спаднала от 5,0 на 2,8%, въпреки увеличението на цените от септември 2017 година.

По данни на Schmitz Cargobull общия пазар на полуремаркета в Европа се е увеличил от 210 004 на 220 328 броя. С пазарен дял от 25% (както и през предходната година) при полуремаркетата, Schmitz Cargobull остава лидер на европейския пазар, пред Krone, които владеят 18% от пазара на Стария континент.

<< Обратно към новините