Напредва строежът на е-магистралата в Хесен

23.04.2018

Напредва строежът на е-магистралата в Хесен

Електрифицираната магистрала трябва да бъде построена до есента. Тя ще е с дължина от 5 км и ще е разположена между пътните възли Ланген/ Мьорфелден и Вайтерщадт в Хесен.

[✕]

На натоварената магистрала A5 между Дармщат и Франкфурт през следващите няколко дни ще поставят стълбове в северна посока. На тях ще бъде изградена надземната контактна линия за първата в Германия тестова отсечка за изпитване на товарни автомобили с електрическо хибридно задвижване и снабдени с пантографи. В края на тази седмица ще започне поставянето на стълбове и в южна посока – дейност, която ще продължи около две седмици. В посока Франкфурт ще бъдат поставени 112 стълба, а в обратната посока 113, както и 6 по средата между двете платна.


[✕]


Цялата инфраструктура, необходима за пълноценното функциониране на електрифицираната магистрала в двете посоки ще бъде готова до есента. Магистрала A5 е с по четири пътни платна в посока плюс аварийна лента. От 2019 г. ще започнат и първите тестове в реални условия на камиони с електрическо хибридно задвижване захранвани чрез пантографни устройства. Разходите по изграждането на е-магистралата, които възлизат на стойност от 15 млн. евра са изцяло поети изцяло от Министерство на екологията, опазването на природата, сградите и ядрената безопасност.

Електрическата мрежа е два пъти по-ефикасна от двигателите с вътрешно горене. Това не само означава намаляване наполовина на потреблението на енергия, но и значително намаляване на замърсяването на въздуха. Основният елемент на системата е интелигентният пантограф на камионите, комбиниран с хибридна задвижваща система. Машините, оборудвани със системата, се движат без вредни емисии благодарение на електричество от надземната линия и автоматично преминават към хибридно задвижване по пътища без такива линии.

<< Обратно към новините