Пазарът на ремаркета в България - април 2019

27.05.2019

Пазарът на ремаркета в България - април 2019

За трети пореден месец продажбите на нови ремаркета и полуремаркета за товарни автомобили се запазва на относително едно и също ниво.

През април в България са получили нови регистрационни табели общо 157 нови ремаркета от най-тежкия клас O4 (над 10 тона). Така през последните 3 месеца продажбите бележат стъпаловидно повишаване с по 2 броя на месец – през февруари 153, през март – 155, а през миналия месец – 157. Пазарът у нас продължава да е предпазлив и явно следва тенденцията в останалата част на Европа, където рекордните нива на продажби (както на ремаркета, така и на камиони) достигнаха своя връх преди няколко месеца и започнаха да отслабват. На този етап нищо подобно не се забелязва на пазара на камиони, но при ремаркетата, очевидно, е малко по-различно.

Лидер у нас продължава да е Schmitz Cargobull с общо 343 броя. През миналата седмица българското представителство на най-големия европейски производител на прикачна техника Шмиц Каргобул ЕООД България откри своя нов център в София. Сглобяването на брезентови полуремаркета Schmitz Cargobull отново в България е вече факт и това, както и планираното за близкото бъдеще сглобяването и на надстройки и самосвални кошове най-вероятно ще затвърди и без друго силната позиция на германската марка у нас.

Силно продължава да е представянето и на другите две водещи германски марки – Krone и Kögel. Wielton здраво държи четвъртата позиция с амбиции да доближи конкурентите пред себе си. Двете марки на турската компания Tirsan - Kässbohrer и Talson си поделят петото място с по 11 реализирани у нас броя полуремаркета, докато друг турски производител Nursan Trailer се появи с 10 броя директно на седмо място.

Нови регистрации на ремаркета и полуремаркета над 10 тона (категория О4) за периода 1 януари – 30 април 2019 г.:
Schmitz Cargobull - 343
Krone - 86
Kögel - 71
Wielton - 40
Kässbohrer - 11
Talson - 11
Nursan Trailer - 10
Schwarzmüller - 8
Benalu - 8
LAG - 7
Lamberet - 5
Stas - 4
Lohr - 4
Öztreyler - 4
Berger - 3
D-Tec - 3
LeciTrailer - 1
Rolfo - 1
Chereau - 1
Meusburger - 1
Други - 30
Общо - 652

<< Обратно към новините