Cummins инвестира 10 млн. долара в нов завод в Краков

16.03.2023

Cummins инвестира 10 млн. долара в нов завод в Краков

Водещият световен производител Cummins ще открие през 2023 г. модерен завод за рециклиране на дизелови двигатели с висока мощност в Краков, Полша.Новото предприятие, което ще заработи с пълен капацитет в края на годината, е първият специализиран център за рециклиране на Cummins в Европа. Инвестицията ще даде стратегическа възможност Cummins Poland да обслужва клиенти в целия регион. В България официален дилър и сервиз на Cummins е фирма ИПО ООД.

Новият завод на площ 4600 кв.м ще спомогне за посрещане на нарастващото търсене на специализирани услуги за рециклиране на двигатели. Той ще удовлетворява по-добре и различните потребности на клиентите на Cummins в Европа, като им осигури най-висококачествени услуги по поддръжката, намаляване на непредвидените престои на двигателите, увеличаване на тяхната ефективност и съкращаване на разходите.

Новият обект ще допълни глобалната мрежа от заводи на Cummins, специализирани в рециклиране на двигатели с висока мощност, с работен обем от 19 литра и нагоре, в т.ч. реномирани модели като QSK19, QSK38 и QSK60. В новия завод ще може да се извършва основен ремонт и рециклиране и на по-малки двигатели, в т.ч. и от средната гама.

Целта на процеса на рециклиране, който включва пълно разглобяване, почистване, преглед, подмяна на основни компоненти, , подобрения в конструкцията и изпитания, е да бъде удължен животът на оригиналния двигател. В много случаи рециклирането може да подобри горивната ефективност и работоспособността на двигателя, с което да направи по-екологичен жизнения му цикъл.

Заводът разполага с най-съвременно оборудване, вкл. два 15-тонни портални крана, стрелови кранове, изпитателен динамометричен стенд, бояджийно отделение и дробеструйна инсталация. Има 2 цеха за разглобяване, 4 цеха за сглобяване на ДВГ с висока мощност, 3 за двигатели от средната и тежкотоварната гама, високотехнологичен цех за измиване със 100% микробиологично пречистване и повторно използване на водата, както и изпитателен стенд Millipore за чистота на компонентите.

<< Обратно към новините