Cummins ще прави Eвро 7 двигатели за Daimler Truck

10.08.2021

Cummins ще прави Eвро 7 двигатели за Daimler Truck

Производителят Cummins ще поеме разработването на двигатели Euro 7 за камионите от средния клас на Daimler Truck.И двете компании вече са подписали рамковото споразумение за сътрудничество. Cummins ще създаде съоръжение за производство на двигатели на територията на завода на Mercedes-Benz в Манхайм с цел разработване и производство на двигатели за автомобили за работа от Daimler Trucks & Buses с емисионен стандарт Eвро 7 от втората половина на десетилетието.

Сега компании подписаха рамковото споразумение, което регламентира сътрудничеството им. Според Daimler Truck & Bus, като част от стратегическото партньорство, в бъдеще двигателите на Daimler Truck по целия свят ще идват от Cummins. Сътрудничеството между Daimler Truck и Cummins е едно от трите големи сътрудничества, с които производителят на камиони с триъгълната звезда възнамерява да продължи след разделението на Mercedes-Benz и Daimler Truck.

„Много сме доволни, че успяхме да приключим преговорите за рамково споразумение с Cummins толкова бързо“, обяснява Мартин Даум, председател на Управителния съвет на Daimler Truck. Сътрудничеството прави производството на двигатели в Манхайм възможно в бъдеще, и в същото време засилва конкурентоспособността на Daimler Truck. Според Даум, производителят на камиони и специалистът по двигатели ще разработят съвместни решения, които винаги ще имат предвид интересите на клиентите, служителите и компанията.


Том Лайнбъргър, председател и главен изпълнителен директор на Cummins, повтаря същата линия. „Нашето партньорство е чудесна възможност и двете компании да станат по -конкурентоспособни, да стимулират глобалните иновации, да разширят предлагането за клиентите и да намалят емисиите“.

В сътрудничество с Daimler той очаква с нетърпение потенциалния растеж на компанията." Като част от стратегическото партньорство, Daimler Truck и Cummins възнамеряват да анализират допълнителни възможности за сътрудничество. За тази цел Cummins възнамерява да използва съществуващите си мрежи за производство и доставка във всички други региони, за другите марки на Daimler Trucks. За тази цел Cummins възнамерява да разшири допълнително продуктовото си портфолио, което варира от дизелови, на природен газ, електрически, хибридни и водородни задвижвания.

<< Обратно към новините