САФ-ХОЛАНД с нов склад за резервните части

30.09.2019

САФ-ХОЛАНД с нов склад за резервните части

Икономичен, екологичен, по-голям и оптимизиран за логистиката: такъв е новият следпродажбен склад на САФ-Холанд в новата му сграда в Ашафенбург, Германия. Оттам специалистът по окачването за ремаркета ще снабдява дъщерните си дружества и клиенти по целия свят с резервни части за окачването и осите, както и с присъединителни елементи.

Новата сграда с площ от 16 000 квадратни метра предлага достатъчно място за резервните части на доставчика на части за индустриални превозни средства. Складът поддържа приблизително 6000 артикула и около 900 каталожни номера части от новия член на групата- V.ORLANDI, както и други компоненти от номенклатурата на SAF-HOLLAND.

„САФ-ХОЛАНД Груп расте и беше крайно време за по-голяма складова база. В новия склад увеличаваме местата за съхранение на стоки с 60 на сто, от 4250 на 6800. При изграждането на склада поставихме специален акцент върху енергопотреблението, високите екологични стандарти и идеалната логистика, включително цялостните процеси“, казва Маркус Прьослер, ръководител на продуктовото управление.

50% по-малко потребление на енергия

Новата сграда в Ашафенбург е модерна по отношение както на строителството, така и на инфраструктурата. Създадени са допълнителни пътища и оптимизирани пространства, и складови помещения. Специално внимание е отделено на аспектите на околната среда - в сравнение със стария склад, новият обект изисква 50 на сто по-малко енергия. Складът, изцяло осветен с LED прожектори на тавана, е термично изолиран и оборудван с термопомпа, което спестява енергия и намалява вредните емисии. Освен това, разходите за транспорт на отпадъчни води са намалени, тъй като складът е свързан със система за отделяне на отпадни води, а незамърсената дъждовна вода изтича директно в река Майн.

По-голяма ефективност: нова поточна линия

Новата поточна линия оптимизира логистиката в съвсем новия склад. „За материалите се използват кутии на колела, които автоматично се насочват към края и така трафикът на мотокари е много по-ефективен“, обяснява Маркус Прьослер. Автоматичните претеглящи модули, интегрирани директно в опаковъчната линия, непрекъснато проверяват теглото на изходящите стоки. Автоматичната система за подаване осигурява палети на сортировача, спестявайки ценно време.

Напълно автоматичната машина за опаковане гарантира, че всички доставки се доставят правилно и са защитени от влиянието на околната среда. Подобрената система за управление на складовете позволява да се проследяват доставките на текущи резервни части на 100 процента по всяко време.

<< Обратно към новините