SAF пуска електрически мост за полуремарке

31.07.2019

SAF пуска електрически мост за полуремарке

Мостовете с електрическо задвижване за полуремаркета скоро ще се появят на пазара и сами ще генерират мощност.

SAF Holland ще пусне в серийно производство своите електрически мостове за полуремаркета TRAKr и TRAKe. Иновативните мостове регенерират енергията, което намалява емисиите и разхода на гориво. Благодарение на регенерацията, енергията, изразходвана за спиране се преобразува в електричество, което може да се използва например за зареждане на хладилния агрегат (при TRAKr) или за задвижване на полуремаркето (TRAKe).

Мостовете SAF TRAKr използват модул за генератор на високо напрежение (400 В) за възстановяване. Той позволява временна работа на охлаждащото оборудване само на електрическа енергия, намалявайки шума и емисиите, и в същото време, удължава експлоатационния живот на компонентите на охлаждането.

SAF TRAKe е мост за полуремарке с допълнително електрическо задвижване (максимум 147 кВт или 200 к.с.) задвижващ колелата на полуремаркето и облекчаващ работата на двигателя с вътрешно горене на влекача. Това значително намалява разхода на гориво и подобрява динамиката на превозното средство.

SAF Holland не е единственият производител, който е решил да използва потенциала на мостовете за полуремаркета. На изложението IAA в Хановер миналата година, Bosch представи подобно решение за управление на полуремаркета, използвайки собствената им мощност.

<< Обратно към новините