Isuzu и Cummins ще правят заедно дизелови двигатели

03.06.2019

Isuzu и Cummins ще правят заедно дизелови двигатели

Isuzu Motors Limited и Cummins Inc. обявиха следващата стъпка напред в партньорството си. Двете компании сключиха споразумението за партньорство Isuzu Cummins Powertrain Partnership.

Договорът формализира създаването на обща бизнес структура за двете компании. Те ще оценяват и реализират възможностите за съвместно разработване и въвеждане на нови дизелови и базирани на дизел двигатели на световните пазари. Чрез това партньорство, Isuzu и Cummins ще използват силните страни на двете компании за разработване на иновативни продукти за клиенти по целия свят.

Cummins и Isuzu ще сформират управленски борд на алианса си, а съвместни екипи от експерти на двете компании ще проучват потенциалните възможности за разработване, доставка и производство на продуктови технологии.

"Isuzu и Cummins смятат, че иновативният дизелов двигател ще продължи да бъде важен източник на енергия за търговските превозни средства и в промишлеността в световен мащаб. Това важи в особена сила за развитите страни, където енергийните източници се използват за операции с висока интензивност, както и за развиващите се страни, където условията за социална инфраструктура са тежки”, каза Масанори Катаяма, президент и представителен директор на Isuzu Motors Limited.

Cummins и Isuzu са лидери в технологичните иновации в различните региони на света. Двете компании вярват, че заедно могат да стимулират разтежа на производството и продажбите си в глобален аспект. Те продължават да въвеждат иновации и да подобряват дизеловия двигател по отношение на мощност, качество, емисии и горивна ефективност. Партнорите очакват дизеловият двигател да остане основно енергийно решение на много пазари.

Cummins Inc. е разработчик на глобални енергийни технологии със седалище в Колумб, Индиана (САЩ). Това е корпорация от бизнес сегменти, които проектират, произвеждат, разпространяват и обслужват широко портфолио от надеждни решения за чиста енергия - дизел, природен газ, хибридни, електрически и други нетрадиционни източници на енергия. Cummins обслужва клиенти в над 190 страни и територии по целия свят.

Isuzu е автомобилна компания със седалище в Токио, Япония и се занимава с проектиране, разработване, производство, продажба и сервиз на търговски превозни средства, пикапи, дизелови и газови двигатели, части и компоненти.

<< Обратно към новините