Минибагери с електрическо захранване от Cummins

04.04.2019

Минибагери с електрическо захранване от Cummins

Cummins Inc. обяви, че ще представи прототип на електрически минибагер на своя щанд на предстоящото изложение bauma, което ще се проведе в Мюнхен от 8 до 14 април.

„Стратегията ни в Cummins е да разработваме разнообразни, надеждни енергийни решения. Компанията ни, която има 100 години традиция и успехи при клиентите, ще демонстрира за пореден път на bauma, че трансформираме нашата индустрия и обновяваме дори модерните алтернативни енергийни решения. Очакваме с нетърпение да продължим да си партнираме с компании като Hyundai, за да проектираме и тестваме най-новите технологии в строителната индустрия,” каза Джули Фърбър, изпълнителен директор „Електрическа мощност“.

3,5-тонният прототип на багер, задвижван от осем гъвкави батерийни модула Cummins BM4.4E (по 4,4 кВтч всеки), е проектиран да издържа пълна работна смяна и да се зарежда за по-малко от три часа. Машината не отделя локално газови емисии и е значително по-тиха, което я прави идеалн за използване в градско и извънградско строителство.

Багерът е с осем модула BM4.4E, свързани последователно, с обща капацитет 35 киловатчаса. Монтирани в близост до основата на багера, модулите, проектирани и построени от Cummins, използват литиево-йонна технология за постигане на по-висока енергийна плътност и собствена технология за управление, за да поддържат батерията в работоспособно състояние по-дълго време. Модулната конструкция позволява мащабируемост, за да се отговори ва изискванията на друг тип приложения и работни цикли.

<< Обратно към новините