Александър Гейс оглави SAF-Holland

05.03.2019

Александър Гейс оглави SAF-Holland
Александър Гейс, изпълнителен директор на SAF-Holland

След 8 години начело на водещия доставчик на компоненти за производителите на камиони и ремаркета SAF-Holland, Детлеф Боргхарт подаде оставка като изпълнителен директор на компанията и предаде поста на Александър Гейс.

Оставката на Боргхарт е с незабавен ефект, а новият изпълнителен директор преди поемане на управлението на компанията отговаряше за регион Европа, Близък Изток и Африка и бе член на управителния съвет с ресор глобални продажби.

Под ръководството на Боргхарт, SAF-Holland постигна силен растеж от 2011 година. Продажбите нараснаха от около 0,8 млрд. евро (през 2011 година) до около 1,3 млрд. евро (през 2018 година). В същото време организацията се подсили с придобиването на 7 компании от целия свят, а международната експанзия освен традиционните и основни за производителя пазари в Европа и Северна Америка, се разшири в Азия и особено в Китай.

Новият изпълнителен директор Гейс, в тясно сътрудничество с управителния съвет, иска да се съсредоточи върху стабилизирането на северноамериканския бизнес на SAF-Holland, както и в разработването на дългосрочната стратегия 2025 за по-нататъшна подкрепа досегашния растеж.

<< Обратно към новините