SAF-HOLLAND придоби Stara Group

11.02.2019

SAF-HOLLAND придоби Stara Group
Детлеф Боргхарт, главен изпълнителен директор на SAF-HOLLAND

От 1 февруари SAF-HOLLAND S.A. пое дейността на финландската семейна група Stara.

Компаниите на групата във Финландия и Швеция са специализирани в дистрибуцията на мостове/ходови агрегати и системи за окачване за ремаркета в сегментите за първоначално вграждане и за следпродажбено обслужване. С тази сделка SAF-HOLLAND засилва позицията си в Северна Европа, за да продължи да увеличава пазарния си дял в този район.

В групата, която включва двете дружества AB Stara Parts Oy, Финландия и Trailax Aktiebolag, Швеция, работят около 20 човека, които през изминалата финансова година са направили продажби за повече от 10 млн. евро. Дружеството е включено в консолидираните финансови отчети на SAF-HOLLAND Group към датата на приключване на придобиването.

Преди тази сделка Stara Group е била партньор на групата SAF-HOLLAND в дистрибуцията във Финландия и Швеция с основна дейност в сферата на мостовете и окачването на ремаркета. Stara Group има търговска мрежа за резервни части в региона с 3 търговски обекта. Друга дейност на групата, по-малка по обем, е продажба на камиони и ремаркета.

Детлеф Боргхарт, главен изпълнителен директор на SAF-HOLLAND, обяснява причините за придобиването така: „Близост и директен достъп до крайните клиенти са ключов фактор за успеха в нашата индустрия. Богатата клиентска база и утвърдената мрежа на Stara ни предлагат идеална отправна точка за много по-силно присъствие на северния пазар, като използваме още по-ефективно цялото си продуктово портфолио. Възнамеряваме да задълбочим още повече проникването на този важен пазар и да разширим пазарния си дял, като се фокусираме върху продуктовата гама на SAF-HOLLAND.”

<< Обратно към новините