Електрическите автомобили на Mercedes-Benz - вече в пет града у нас

23.02.2022

През тази година се очаква Силвър Стар да представи на българския пазар още 4 автомобили от EQ гамата

Електрическите автомобили на Mercedes-Benz - вече в пет града у нас

Електрическите автомобили на Mercedes-Benz вече могат да бъдат закупени от дилърствата на генералния дистрибутор на марката Силвър Стар не само в София, но и във Варна, Пловдив и Бургас, както и от Евро Старс, Русе.Собствените представителства на Силвър Стар във Варна, Пловдив и Бургас, както и партньорът в Русе, успешно са преминали процес по сертификация за продажба и сервиз на електрически лекотоварни и леки автомобили Mercedes-Benz.

През тази година се очаква Силвър Стар да представи на българския пазар още 4 автомобили от EQ гамата на Mercedes-Benz. През пролетта на 2022 г. ще пристигне семейният 7-местен SUV EQB, а в края на годината - високопроходимата версия на електрическия флагман EQS SUV, както и първият премиум автомобил в сегмента на малките ванове EQT. А високотехнологичната лимузина EQE с пробег от над 600 км ще зарадва феновете на Mercedes-Benz в началото на лятото.

До сега клиентите на Силвър Стар в България имаха възможност да се запознаят с 4 модела от EQ гамата - електрическия пътнически ван EQV, пионера в електрическите SUV на марката EQC, компактния EQA, както и първата изцяло електрическа луксозна лимузина - EQS. На пазара от миналата година се предлага и надеждният помощник в градската дистрибуция eSprinter.„Смятам, че всеки, който избира да си купи EQ автомобил сега, прави правилна стъпка не само за своето, но и за бъдещото на идните поколения. Постигането на устойчивото развитие и въглеродно неутрално утре е мисия, която ние в Силвър Стар следваме неотклонно, като осигуряваме на българските си клиенти достъп до технологии от бъдещето и популяризираме продукти от най-висок клас, в които е вложена цялата инженерна мощ на Mercedes-Benz”, споделя Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на компанията.

В тон с глобалната стратегия на Mercedes-Benz, генералният дистрибутор на марката за България Силвър Стар ще въведе на нашия пазар до 2025 г. електрифицирани и напълно електрически автомобили във всеки сегмент - от компактните седани и SUV модели, през луксозните бизнес лимузини до камиони, ванове и високопроходимите версии на ток като G-class – EQG, и GLS – EQS SUV и EQS Maybach.

<< Обратно към новините