Renault Group стартира проект Refactory в Испания

08.11.2021

Renault Group стартира проект Refactory в Испания

В присъствието на Хуан Мануел Морено, президент на регион Андалусия, Renault Group официално стартира проект Refactory в завода си в Севиля.

Като продължение на програмата, изпълнявана във Flins – центърът за кръгова икономика на групата за Европа – тук Refactory ще обедини дейностите за кръгова икономика в Испания възоснова на капацитета за стойност на превозното средство на всеки един етап от неговия жизнен цикъл.

Хосе Висенте де лос Мозос, индустриален директор на Renault Group, каза: „Една година след стартирането на програмата във Flins, чиято първа годишнина предстои да отпразнуваме, този проект илюстрира силните амбиции на групата по отношение на качеството и устойчивостта на продуктите, които да се справят с предизвикателствата на екологичния преход и с предизвикателствата на по-устойчивото потребление Благодарение на своята конкурентоспособност, нашите обекти във Флинс и Севиля демонстрират потенциала си да бъдат нови модели на печеливш бизнес в услуга на по-устойчивата мобилност.

За да трансформира източника на стойност, произтичащ от кръговата икономика, в инструмент за растеж, Refactory в Севиля ще бъде насочен към четири области на дейност - от поддръжка до рециклиране, за целия живот на превозното средство:

- клъстер Re-Trofit: ремонт на употребявани превозни средства;
- A Re-Energy клъстер: ремонт и разработване на приложения за втори живот за батерии за съхранение на енергия;
- подразделение Re-Cycle: за рециклиране, управление на ресурсите, производство на скоростни кутии E-TECH;
- клъстер Re-Start: център за обучение и научноизследователска и развойна дейност, посветен на кръговата икономика;

Севиля Refactory ще се простира върху застроена площ от 5000 м2 в края на проекта през 2024-а. Клъстерът Re-Trofit ще започне работа в края на 2022 г., с капацитет за ремонт на повече от 10 000 превозни средства и ремонт на до 1000 батерии годишно до 2025 г.

Това е част от индустриалния план за испанските заводи на групата за периода 2021-2024 г. Този план включва дислоцирането на пет нови превозни средства, както и ново семейство двигатели за заводите в Кастилия и Леон. На обекта в Севиля е поверено производството на два нови модела електрифицирани скоростни кутии за хибридните автомобили на групата.

<< Обратно към новините