Renault Trucks ще достави 20 електрически камиона на Carlsberg

05.02.2020

Renault Trucks ще достави 20 електрически камиона на Carlsberg

Renault Trucks прави решителна стъпка в по-бързото налагане на електромобилност в градските превози.

Ако искате да четете списание КАМИОНИ в електронен вариант, моля абонирайте се тук.

Tова е изводът от обявеното подписване на договор за доставка на 20 камиона D Wide Z.E. за пивоварната Фелдшлошен в Швейцария, която е собственост на Carlsberg Group.

Обект на сделката са 26-тонни D Wide Z.E. с изцяло електрическо захранване от батерии. Камионите ще бъдат доставени през тази година. Те ще извършват всекидневно доставки на разстояние 100 до 200 километра на клиенти на Feldschlösschen Swiss в 15 логистични центъра в Швейцария. Feldschlösschen е поел ангажимент за логистика с нулеви емисии, отчасти по пътя на обслужване на производствените мощности от железопътни линии.

Президентът на Renault Trucks Бруно Блан подчертава: „Това е първата поръчка от този мащаб в Европа. Тя доказва на нашите клиенти, че в транспортният сектор е в ход голяма промяна и отразява индустриална и търговска реалност: нашите електрически камиони Renault Trucks слизат от монтажната линия и след няколко седмици ще тръгнат по пътищата на Европа.“

Renault Trucks D Wide Z.E.: Допустима маса - 26 тона. Междуосие – 3900 мм. Два електродвигателя с обща пикова мощност 370 кВт / 260 кВт в режим на продължително ползване. Максимален въртящ момент от двигателите - общо 850 Нм, към двигателните колела 28 000 Нм. Двустепенна предавателна кутия. Батерия – литиево-йонна, 200 кВтч. Реална автономност – до 200 км.

<< Обратно към новините