Volvo Buses продава 157 автобуса в Гьотеборг

05.11.2019

Volvo Buses продава 157 автобуса в Гьотеборг

Volvo Buses получи най-голямата единична поръчка за електрически автобуси в Европа. Компанията ще започне доставка на 157 електрически съчленени автобуси за шведския оператор Transdev от 2020 г.

Автобусите ще работят по редица маршрути в Гьотеборг. С въвеждането им емисиите и шумът в града ще бъдат значително намалени. Електрическите автобуси ще могат да работят в зони със специални ограничения.

„Изключително приятно е, че ще осигурим най-голямата в Европа еднократна поръчка за електрически автобуси - 157 броя. Volvo е пионер в електромобилността и устойчивия обществен транспорт. Имаме холистична системна перспектива за градовете, която обхваща превозни средства, услуги и инфраструктура за зареждане. Ние се фокусираме върху решения, които предлагат висока надеждност и нива на обслужване за маршрутните оператори и пътниците. Тази поръчка потвърждава, че електрическите автобуси вече са признати като устойчиво и финансово изгодно решение за обществените нужди от транспорт с голям капацитет “, заяви Хакан Агневал, президент на Volvo Buses.

Всички автобуси ще бъдат от наскоро пуснатия на пазара 7900 Volvo Electric. Съчлененият Volvo Electric може да превозва 150 пътници с консумация на енергия, която е 80 % по-ниска от тази на дизеловия му аналог. Volvo Electric Articulated съчетава висок капацитет от пътници с ниски експлоатационни разходи.

Автобусите ще се зареждат на станции за бързо зареждане по маршрутите им, като се използва общ интерфейс за зареждане OppChargeTM, за да се осигури възможно най-ефективна работа. В допълнение към електрическите автобуси, поръчката включва 27 Евро VI автобуси за регионални операции, работещи на биодизел.

<< Обратно към новините