Karsan със стратегическа сделка във Франция

15.08.2019

Karsan със стратегическа сделка във Франция

Турският автомобилен производител Karsan увеличава инвестициите си и разширява мрежата си от продукти и услуги на външните пазари. Karsan подписа споразумение за партньорство с френския си дистрибутор HCI (Hervouet Corporate Industry) и придоби 50% от акциите на местната компания.

С новото партньорство, Karsan ще получи разрешение да кандидатства за публични търгове във Франция и така ще увеличи пазарния си дял на френския пазар.

Заместник-генералният директор по търговските въпроси на компанията, Музафер Арпачоглу, коментира: "HCI има ноу-хау и традиции във Франция, което съчетано с широкото им клиентско портфолио, ще допринесат за развитието ни на този пазар. Нашите електрически автобисо Jest Electric и Atak Electric със своите компактни размери от 6 и 8 метра са особено търсени във Франция. Но се надяваме да видим още по-голяма част от нашата електрическа гама по френските пътища. Вече получихме 13 поръчки за електрически превозни средства за този пазар".

HCI обслужва френския пазар от много години със своите екологични, надеждни, високопроизводителни превозни средства и професионален екип. Като звено на HCI Group, компанията отговаря на изискванията в сектора на обществения транспорт със своята широка гама от продукти. Дистрибуционната мрежа на HCI Group включва Франция, Люксембург и Белгия.

<< Обратно към новините