FlixMobility завършва нов транш финансиране

29.07.2019

FlixMobility завършва нов транш финансиране

FlixMobility GmbH, компанията-майка на платформите за глобална мобилност FlixBus и FlixTrain, обяви приключването на нов транш за финансиране от серия F.

Бизнес операцията е водена съвместно от TCV и Permira, две от най-големите компании за растеж, подкрепящи частни и публични технологични компании. Дългогодишният инвеститор HV Holtzbrinck Ventures също участва в този транш чрез съвместно инвестиране с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), предоставяйки местен опит и експертиза за по-нататъшно разширяване на бизнеса. Най-новите инвеститори на FlixMobility се присъединяват към съществуващите акционери, включително General Atlantic, водеща световна компания за растеж, и Silver Lake - световен лидер в инвестирането в технологии. Те помогнаха на компанията бързо да нарасне от стартъп до световен доставчик на мобилност.


Набраният капитал ще бъде използван за глобално разширяване, както и за пускането на нови продукти на FlixMobility. FlixBus се стреми към лидерска позиция на пазара в САЩ и ще навлезе на нови световни пазари в Южна Америка и Азия през 2020 година. За марката FlixTrain инвестицията ще помогне за разширяването в нови държави от ЕС след либерализирането на европейския железопътен пазар през 2020 г.. Това е допълнение към продукта на немския пазар, където FlixTrain вече оперира по множество маршрути в страната. Освен това инвестицията ще бъде използвана за стартиране на FlixCar, платформа за споделени пътувания, която ще допълни съществуващата мрежа на FlixBus и FlixTrain.

<< Обратно към новините