Промени в Борда на MAN Truck & Bus SE

25.07.2019

Промени в Борда на MAN Truck & Bus SE

Надзорният съвет на MAN Truck & Bus SE направи промени в две ключови позиции в Изпълнителния съвет на компанията.

Кристиан Шенк (45) ще отговаря за финансите, информационните технологии и правните услуги в MAN Truck & Bus SE, като същевременно ще ръководи финансите в MAN SE, считано от 1 октомври 2019 г. Шенк ще наследи на поста Ян-Хенрик Лафренц, който ще заеме нова позиция във Volkswagen Group. Преди това Шенк е работил във Volkswagen Passenger Cars, където е бил ръководител на контрола.

Холгер Мандел (52) ще отговаря за обществените поръчки и също ще заеме позицията на 1 октомври 2019 г. Той наследява Дирк Гросе-Лоейде, който напусна MAN Truck & Bus през февруари. От 2015 г. Мандел е отговорен за германския пазар на MAN Truck & Bus, много важен за компанията, като допълнително пое отговорност за пазарите в Австрия и Швейцария от 2019-а. Трите държави формират Sales Area Europe Central.

„От името на Надзорния съвет бих искал да благодаря на Ян-Хенрик Лафренц и Дирк Гросе-Лоейде за тяхната отдаденост и работата, която свършиха. Надзорният съвет приветства Кристиан Шенк и Холгер Мандел като наследници на тези две ключови позиции. Тези колеги са известни експерти с изключителна репутация в бранша. MAN е силен стълб на TRATON. В тази връзка силният Изпълнителен съвет на MAN облагодетелства Групата като цяло”, каза Андреас Реншлер, председател на Надзорния съвет на MAN Truck & Bus SE и главен изпълнителен директор на TRATON SE.

<< Обратно към новините