Барселона взе 105 автобуса MAN Lion’s City

10.06.2019

Барселона взе 105 автобуса MAN Lion’s City

Градският транспорт на Барселона (TMB) поръча общо 105 автобуса на MAN Lion’s City от MAN Truck & Bus. MAN ще достави превозните средства на испанските транспортни оператори до края на годината.

Партидата включва 49 автобуса на природен газ MAN Lion's City (A21), всеки с дължина 12 метра, и 26 съчленени автобуса (A23) с дължина 18 метра, също захранвани на природен газ. Освен това ще бъдат доставени и 30 хибридни автобуса с дължина 12 метра. Те са първите от новата генерация градски автобуси на Lion`s City - MAN EfficientHybrid, които ще се движат в Испания.

С тези 105 автобуси, над 50% от градския транспорт на Барселона, наброяващ 1140 превозни средства, вече е покрит от MAN.

"Това развитие потвърждава, че сме на прав път. Новата поръчка укрепва отличните ни отношения с TMB, който е един от нашите европейски преференциални клиенти. Фактът, че транспортните оператори вече използват автобуси MAN с природен газ, доказва колко е удовлетворена компанията от този тип превозни средства. които се доказаха на пазара в последните няколко години. От друга страна, тази поръчка е дебют за нашето ново хибридно поколение MAN EfficientHybrid", каза Мануел Фрайле, ръководител на автобусното подразделение на MAN Truck & Bus Iberia.

<< Обратно към новините